Takläggare för en ordentlig takrenovering

Funderar du på om taket på din villa eller radhus kommer att hålla länge till? Om det är flera år sedan som något gjordes åt taket som en  takrenovering eller takomläggning så är det förmodligen dags för det nu.  Om du är valet och kvalet så är det bäst att gå upp på taket och med egna ögon bedöma hur nära en takrenovering som huset är. Man kanske tänker att man är lekman och inte vet vad man ska titta på, men det finns några bra tips som man kan gå efter och efter det kanske bli lite mer klokare på om ni ska göra en takrenovering eller inte.

1. Tegelpannor

Har du tegeltak, så kan du bara lyfta på några tegelpannor och undersöka hur det ser ut under dem. Ser takpappen ut att vara i bra skick? Om inte så kan du anlita några takläggare som kommer och lyfter på ännu fler tegelpannor, till och med plocka bort dem helt och hållet och sedan lägga på ny takpapp. Med ny takpapp kommer ditt tak att hålla i flera år framåt och har du slitna tegelpannor så bör du ersätta dem med nya. Takläggarna kan också putsa de gamla tegelpannorna om de är intakta vill säga. Sedan läggs alla tegelpannor tillbaka på taket, men i fräschare skick än innan.

2. Plåttak

Har du ett tak av plåt, så kan du enkelt måla om taket, eller anlita takläggare som målar om taket. Har du ett fint tak av plåt så kan du vara trygg med att taket är intakt. Skulle det mot förmodan vara så att plåten inte är det, är det alltid bäst att be takläggarna lägga på ny plåt. Det kan vara bra att lägga på nya hängrännor och stuprör när du har takläggare hos dig.

3, Papptak

Om du har ett tak av papptak så bör du definitivt lägga på ny papptak om det är 10-15 år sedan som det senast lades på ditt tak. Papptaket bör förnyas inom senast 20 år från den senaste renoveringen. Att lägga på papptak går relativt snabbt, några dagar och sedan bör de vara klara. Det är också ett väldigt billigt alternativ.

Hitta pålitliga takläggare

Känner du duktiga takläggare? Om inte kan du alltid fråga  dina vänner, släkt och bekanta om de känner till någon takläggare. Om inte kan du alltid googla “takläggare Stockholm” så får du en hel lista på hantverkare som erbjuder takläggning i Stockholm, och bor du inte i Stockholm är det ju ingen ide att skriva Stockholm, utan i stället skriva in den ort där du bor. Här kan du läsa mer om takläggare i Stockholm.