Behöver du en lägenhetsrenovering?

Om inte smutsen från våra husdjur försvinner, eller om tapeten har förstörts är det endast en omtapetsering som kan ta bort det utslitna. Om golven har tappat sin glans eller om trägolvet har skadats är en golvomläggning det enda som kan återställa bostaden till sitt ursprungliga skick. Är det mer än 5 år sedan ni senast renoverade lägenheten är det kanske dags för en sådan igen.

Så kan du också göra

Har du katt eller hund, smutsar de mest ner längs väggar och golv, där de naturligtvis mest rör sig. Då är det bland de bästa som du kan göra är att förslagsvis avlägsna golvlister och rengöra bakom dem, samtidigt som du rengöra väggen där listerna har suttit. Du kan även ta en fuktig disktrasa, som du tar på lite diskmedel så torkar du rent på tapeten samtidigt. Se till så att du använder ett diskmedel med en neutral färg så att du inte råkar färga tapeten med ett färgat diskmedel. Använd också gärna ett miljövänligt diskmedel som har Svanen-logotype, eller Grummes diskmedel, som vi vet är miljövänligt.

…eller behöver du en lägenhetsrenovering?

Är det dags för en lägenhetsrenovering? Många märker att lägenheten blir lite sliten efter ungefär 4-5 år. Efter 10 år är den definitivt utsliten och behöver kanske både nya golv och nya tapeter på väggar. Och det är ju inte något konstigt med det. När vi är hemma, slits lägenheterna ut. Så är det. Ännu mer slits de ju ut om vi har hund hemma, eller andra husdjur. En del katter gillar ju att vässa sina klor på tapeter, medan hundarna drar in en hel del smuts på golven.