Så växer Sundbyberg

här finns flera företag, som ti.ex. jobbar med årsredovisning

Visste du att Sundbyberg är en stad som hela tiden växer i Sverige? Vi leder tillväxten i södra Stockholm. Här finns så många som över 4000 företag och den stad som har den största ökningen av folk som flyttar hit i hela Stockholmstrakten. Och det är inte nytt Vad det är som gör att Sundbyberg har antagit den här positionen kan bero på många olika faktorer. Avståndet till Stockholms city är inte långt och här finns möjligheter att pendla både med hjälp av buss, tunnelbana och pendeltåg. Pendeltåget går även till Västerås, och det är en resa på någon halvtimme. Det gör det lätt att bo i Sundbyberg och pendla i flera olika riktningar, både till Stockholms innerstad och till Västerås.

Med fler människor växer företagsmöjligheterna

När företag och människor väljer att flytta till Sundbyberg så följer en massa andra positiva saker med. Med fler människor som flyttar till Sundbyberg så ser företagen, offentlig service så som skolor och vården en potential till tillväxt och vill öppna verksamhet som är nära de ställen där människor bor. När människor väljer att bo i Sundbyberg så skapas en marknad för caféer och restauranger, för bokhandlar, pubar och barer och när människor flyttar hit så finns det en marknad för livsmedel, klädaffärer med mera. Det är på så sätt som man får en stad att växa, att företag och människor är villiga att flytta dit.

…och tvärtom!

Det roliga och intressanta är också det att företagen får människor att flytta hit, men också att när människor flyttar hit, så startar de nya företag, till exempel egen företagare som startar sin business i liten skala, och som så småningom växer. På det sättet blir kommunen en ”planteringsjord” för fler företag. Och det är ju en vacker bild på när det går åt rätt håll för en stad, eller hur? Är du intresserad av ett företag som har viss anknytning till Sundbyberg? Läs då mer här: kam.nu/arsredovisning/.

Funderar du på att starta eget?

redovisning stockholm

Varför inte starta eget? För den som är arbetslös kan det vara tufft, inte minst ekonomiskt. Som arbetslös och inskriven på någon arbetsförmedling så får man krav på sig att söka nya arbeten vilket kan vara tufft i början om man får många nej.

Men om du startar eget företag under tiden som du är arbetslös, visar du på att du är initiativrik och inte tänker vara sysslolös utan företar dig och inte bara sitter hemma och gör ingenting. När du startar eget så kan det ta ett tag innan du är fullt sysselsatt. Om du har svårt att få full ruljans till en början, men det finns flera bidrag som man kan söka, både från Arbetsförmedlingen, kommunen där du bor och även från Almi.

Det kräver att man sitter och skriver ner sin affärsidé och träffar representanter från Almi. De fattar sedan beslut om de tycker att din affärsidé är tillräckligt lönsam, och går allting vägen så får du kanske napp.

Du får friheten med eget företag

Det finns vissa fördelar med eget företag. Du bestämmer själv hur mycket du vill arbeta och när du är villig att jobba. Det finns också fördelar med eget företag, och det är bland annat den att en del företag är villiga att ge uppdrag och anser att det är bättre och billigare att ge uppdrag än att anställa personal. De är ju bundna till lönsamhet och arbetsgivaravgifter är ganska så kostsamt för dem, anser de. Om de slipper det, har de större möjligheter att ge uppdrag till egenföretagare.

Nu är det ju inte alla som kan starta eget, det är t.ex. inom handelsbranschen, det är svårt att vara egen om man är butiksbiträde, eller personal inom kassahantering. Men många bolag anställer folk som bemanningspersonal. Det brukar ge arbeten tills man hittar en arbetsgivare som är villig att anställa en.

Som egen företagare är man tvungen göra allt själv

Men det finns en del nackdelar med det också; du blir ensam om att utföra alla arbetsuppgifter, som bokföring, redovisning, bokslut med mera. Går det bra för dig som egenföretagare, så har du kanske möjlighet att anlita ett ekonomiföretag som tar hand om allt det där åt dig så att du får mer tid att ägna dig åt ditt eget företag.

Det är bland det bästa. Då får du chansen att satsa helt och hållet på det som du är duktig på och du slipper sitta med bokföring, scanna in kvitton, plus att du ska deklarera, betala skatt och moms på dina tjänster. Det kan ta mycket tid och energi i anspråk att göra allt det där själv. Om du är intresserad av att läsa mer om det, kan du klicka här: globalredovisning.se/redovisning-stockholm/.

När du vill bli finare än vad du redan är

fillers stockholm

Den som är väldigt smal, riskerar att få ganska insjunkna kinder, och det vill man helst inte ha. Inte för att man egentligen vill gå omkring med tjocka kinder, men insjunkna kinder gör att man ser lite….sjuk ut. Och det vill man ju inte. Så det som gör mest verkan om man inte vill ha de där insjunkna kinderna är fillers.

Helt ofarligt med fillers

Fillers är inte alls farligt, så länge du vet att de faktiskt använder det kroppsegna ämnet hyaluronsyra i injektionssprutan som de ger dig. Det är fullständigt ofarligt, men litar på dem som säger sig veta och kunna ge fillers? Det finns ju en del kvacksalvare som vill bli rik genom att vi offrar oss och låter kvacksalvarna injicera konstiga saker i vårt ansikte.
Visste du att du faktiskt kan gå till en tandläkare för att få fillers i ansiktet? Kanske förvånande men egentligen inte så konstigt. Tandläkare är ju väl utbildade, liksom sjuksköterskor. De har utbildning i hur musklerna går i ansiktet. Det är ju det som tandläkarutbildningen är till för. Och dessutom är de tränade i att ge injektioner just i ansiktet.

Vill du ha fillers i Stockholm?

Det är faktiskt väldigt säkert att få fillers i Stockholm om du går till en tandläkare i Stockholm. Det finns så många som marknadsför sig på felaktigt sätt. Och vem vet vad de har i sin spruta när de säger att de ska injicera fillers? Det finns så många som vill göra sig en hacka på konstiga saker, och varför anlitar vi dem? Vi borde bli mer rädda om våra kroppar och inte riskera att de stoppar konstiga saker i kropparna.

Tufft ha eget företag – men det finns hjälp!

Finns redovisningsbyrå i Solna

Det sägs ju att vi går in i en lågkonjunktur och att räntorna stiger. Det är lite oroliga tider just nu vilket påverkar företagen och oss människor som ska handla. Kanske vi börjar tänka mer på sparande? Att börja spara både för sin egen pension är ingen dålig idé och att spara för eventuella händelser, som kan påverka en, exempelvis i sitt eget boende. Tänk om kylen och frysen klappar ihop, så bör man ha ett sparkapital som man kan ta av ifall något händer där hemma som man behöver åtgärda. Att tänka på fastigheten, gällande renovering, inköp av sällanköpsvaror är bäst. Till det hör till exempel tvättmaskin, diskmaskin, vitvaror och sådant som man helt enkelt behöver ha fungerande hemma. Bilen kan också vara en sådan sak. Det händer alltid något med bilar som har gått några mil, så att ha en budget för den är alltid bäst.

Sundbyberg störst tillväxt av företag  i Sverige

I Sundbyberg så ser man att staden verkligen har växt under de senaste 20 åren. Sundbyberg har vuxit mest av alla städer i Sverige under de senaste åren, enligt kommunens egen hemsida. Här finns över 4000 företag, och de allra flesta är små eller medelstora företag. Så när det kommer till Sundbyberg ser vi ännu ingen avmattning i tillväxten för företagen och näringslivet. Staden är mäkta stolt över den utveckling som vi har sett i Sundbyberg de senaste åren. Här ser vi  redovisningsbyråer som finns i hela Storstockholm och finns exempelvis i Sundbyberg

Är du också företagare?

Som företagare är det väldigt viktigt att ha full koll på vad som kommer in, och vad som lönar sig för ditt företag. Har du inte den kollen så bör du kanske skaffa dig den. Om du inte har kompetensen så kan du alltid skaffa en sådan genom att antingen anställa någon duktiga ekonom eller genom att anlita en redovisningsbyrå som erbjuder sådana tjänster, som att ta hand om bokföring eller redovisning åt andra företag.

Svenska börsen en av största i Europa

certifierad rådgivare krävs vid en börsnotering

Alla pratar om kommande lågkonjunktur i Sverige, men även om det låter dystert, så ska man komma ihåg att det är ett fall från en ganska hög höjd. Svensk ekonomi går faktiskt som tåget. Det är lätt att man tar åt sig en världsbild som inte riktigt stämmer. Det är lätt att ryckas med i en berättelse om hur dåligt det är i Sverige, om man inte tar åt sig de faktiska siffrorna. Sverige är i jämförelse ett av de rikaste länderna i världen. Tittar man på antalet svenska företag som är börsnoterade på Svenska börsen, så är det flest i hela Europa, och då ska man jämföra med tyska marknaden, som är väldigt stor. Sverige är ändå befolkningsmässigt ett litet land.

950 svenska bolag börsnoterade 2021

2021 var 950 bolag börsnoterade på Stockholmsbörsen, eller Nasdaq, Tyskland har 800 noterade bolag. Så att börsnotera ett företag, är det svårt? Hur gör man och vad krävs? En notering på börsen, såsom Nasdaq eller NGM, kräver en rad förberedelser, bland annat att skaffa sig en kompetent och erfaren certifierad rådgivare i Stockholm, eller en duktig mentor som kan hjälpa företaget att få ordning på alla strukturer, papper och möta alla krav som ställs på ett företag som ska börsnoteras. En mentor ska bistå med all slags rådgivning om bland annat börsnoteringar, börsintroduktioner och kapitalmarknadstransaktioner både i Sverige och utomlands.

Vad innebär en börsnotering?

En börsnotering, på engelska ”Initial Public Offering” förkortat ”IPO” innebär att ett företags aktier blir tillgängliga för handel på en reglerad eller oreglerad marknadsplats. Genom att börsnotera företaget kan företaget uppnå en ägarspridning genom att antingen utföra en nyemission av ett företags aktier eller genom att befintliga ägare avyttrar hela eller delar av sitt existerande innehav.

En börsnotering erbjuder allmänheten att teckna aktier i ett bolag till en på förhand fastställd teckningskurs som speglar ert bolags värdering. Som alternativ till aktier kan man även välja att emittera så kallade Units. En Unit kan innehålla en kombination av till exempel aktier och teckningsoptioner som ger intresserade investerare rättigheten men inte skyldigheten att någon gång  i framtiden teckna fler aktier i ert bolag till en viss lösenkurs.

Kan man renovera sitt eget kök?

köksrenovering täby

Om du funderar om du skulle kunna renovera ditt eget kök är svaret: självklart! Om du kan hålla i en hammare i ena handen och en spik i den andra och lyckas spika spiken på ett rakt sätt så bör du kunna renovera också. Å andra sidan kräver en hel köksrenovering mycket muskler, så krävs det mer än att bara kunna spika i en spik. Det krävs också att du kan få ut gamla köksskåp med en kofot, och att du kan bryta upp golvet. Sedan gäller det att du har envisheten och inte ger upp efter några timmars rivande, bärande och handlaget med en kofot.

Renovering av kök kräver envishet

Att renovera ett kök innebär mycket jobb innan du är klar kräver mycket arbete, muskler och stor envishet. Du behöver ju riva ut tapeter, golv och inredning. Ska du byta diskho och så krävs det att du sedan kan installera en ny diskho så krävs det att du kan en hel del om AV-rör. Så när det kommer till vissa delar i köksrenoveringen är det åtminstone 2 tjänster som du inte ska göra själv. Det är rördragningar, och installation av diskho. Det andra kan du inte göra själv och det är eldragningar. Att hantera el själv är direkt livsfarligt. När det kommer till el, så kan du byta elsladdar. Men inget annat.

Dra inga elledningar själv!

Allt som gäller el och som innebär att du måste dra ledning innanför väggarna kan du inte göra själv. Byta strömbrytare bör du heller inte göra. Däremot kan du skruva upp strömbytarens kåpa och byta den, det bör du ju göra när du ska tapetsera om väggarna i köket. Och om du inte har lagt nytt golv förut, så bör du heller inte göra det. Att det blir fel är lätt hänt. Och fel på golvet vill man inte få i ett kök. I så fall måste du riva ut allt igen och göra om köksgolvet.

Så kanske det ändå är bäst att anlita en hantverkarfirma? Läs mer här om en sådan: ekerokok.se/koksrenovering-taby/.

När du vill ha ett nytt badrum

renovera badrum stockholm

Behöver du renovera ditt badrum i Stockholm? Vem behöver inte det? Badrum slits snabbt ut, vi använder ju badrummet varje dag (i alla fall de flesta av oss). Ett badrum utsätts ju varje dag för vatten, och det tar vi för naturligt och vi är ju helt beroende av vatten för vårt dagliga liv. Men vi tänker sällan på att vatten faktiskt förstör material. Tänk bara på naturen, på stränderna eller längs kusten. Vatten formar vilken sten som helst till fina , släta ytor. Tänk bara på kustremsan där vatten har format hela stränder, klippor och stenar. Vatten är en otrolig kraft som kan förstöra det finaste badrum och slita ut det under 20, 30 år.

Så att renovera ett badrum efter 20 år är inget konstigt alls. VA-rör behöver renoveras med jämna mellanrum. De täpps snabbt igen, om man spolar ner avfall, som hårtestar, papper och mycket annat som folk spolar ner i rören. Har du då ett badrum som behöver renoveras så behöver du kanske se över vilka material som du vill renovera med. Om du inte själv kan renovera, kanske du behöver anlita en renoveringsfirma som kan renovera ert badrum.

Hur vill du renovera badrummet?
Vi ser att höstens trender för inredning i badrum fortsätter i samma sparsmakade stil som kallas Scandinavian chic. Vi ser att vitt fortsätter vara det mest populära fägen och att väggarna fortsätter vara rappade eller i vit betong. Stengolv fortsätter vara traditionellt badrumsgolv, förutom heltäckningsmatta. Och varför inte? Kan du tänka dig något skönare att gå på än heltäckningsmatta på badrumsgolvet? Vi fortsätter se fåtöljer i badrummet. Vi spenderar ju en hel del tid i badrum, och lägger ansiktsmasker, målar naglarna, hårinpackning i badrummet. Antalet produkter för grooming har ju ökat stadigt för både män och kvinnor.

Vad gör du vid ett elavbrott?

Skaffa vedspis? Tänk över elavbrott och ta kontakt med elektriker i Stockholm!

Bor du i Sundbyberg? Har du en villa, radhus eller bor i en vanlig lägenhet? Har du funderat på hur du ska klara av ett större elavbrott? Vi kan ju inte ens laga mat längre utan el, och skaffa vedspis, kan ju vara mysigt en kall vinterdag, men mitt i varma och heta sommaren?

Funderar du på att skaffa vedspis?

Vissa har både och, både en vedspis och en vanlig spis som går på el. Det är ingen dum idé, har du en vedspis bredvid din spis som går på el, så klarar du av matlagningen galant vid ett elavbrott. Och en vedspis ger bra med värme i alla fall om du fortsätter att lägga in ved i spisen. Kanske du ska köpa en vedkamin också? Det är heller ingen dum idé att ha en kamin hemma så att du kan hålla bostaden varm ifall elen går. Dessutom är det fint med en kamin som värmer din bostad.

Eller varför inte skaffa kamin?

Många kaminer går på gas också, ifall du inte vill ha en som går på ved.
Känner du oro över om du klarar av ett elavbrott, kan du alltid ta kontakt med en elektriker. Han eller hon kan ge dig bra idéer, kan hjälpa er spara el genom att renovera elen i er bostad och installera riktigt bra elinstallationer som hjälper er vid ett eventuellt elavbrott. Här kan du läsa mer om elektriker i Stockholm: dinelektriker.se/elektriker-stockholm/.

När det är dags att måla om huset

fasadställning i Stockholm

Ska du måla om ditt hus? Är husfasaden sliten? Om du har en sliten husfasad så är det bäst att renovera den, åtminstone vart femte-tionde år, beroende på hur utsatt huset är för väder och vind. Om du ser färg som har flagnat på fasaden, är det definitivt dags att måla om den.

Ska du måla om fasaden?

Den bästa tiden är när det är molnigt ute. Att måla om husfasaden under starkt solsken är inte att rekommendera då målarfärgen torkar för snabbt för att färgen ska få tillräcklig vidhäftning. Dessutom ska inte dygnstemperaturen gå under 7 grader och inte heller överstiga 30 grader när du ska måla om fasaden. Det är inte bra att det är för kallt, och inte heller för varmt när man ska måla fasaden.

Så bör du måla om fasaden

  • Börja med att tvätta fasaden med målartvätt.
  • Skrapa sedan bort gammal färg. Det är inte så stor idé att skrapa bort färg på puts eller tegel. Däremot bör du måla om på sådant fasadmaterial flera gånger.
  • Se över om alger har fått fäste på fasaden. Har alger fått fäste på fasaden bör du tvätta bort allt sådant. Ibland kan man behöva tvätta med fasadtvätt flera gånger om det är så att alger har fått fäste på fasaden.
  • En fasad som har snickrats med träpaneler behöver målas om oftare än en fasad med puts eller tegel. Träet är känsligare än puts och tegel, helt enkelt.
  • Se också till att byta ut slitet material på fasaden.
  • När allt detta är gjort är det sedan dags att måla om hela fasaden. Du kan använda en stor roller om du har en stor yta med puts som du ska måla om. Då går det snabbare.
  • Har du en träfasad bör du inte använda en roller.
  • Glöm inte heller att använda riktiga fasadställningar.

Här kan du läsa om viktiga fasadställningar i Stockholm: safecon.se/fasadstallning-stockholm/.

Slipp kall bil!

kupevärmare

Ska du ut med bilen? Tiden går fort, och ett tu tre så är det vinter igen. Det kanske verkar avlägset, men är inte det, egentligen. Har du elbil? Den kanske behöver ses över? Har du en bra koll på din elbil? Och hur är det egentligen med uppvärmning? Har du en kupevärmare? Du vet väl om att det inte är särskilt miljövänligt att köra med en kall elbil?

Aldrig bra att starta en kall bil

Om bilen ska vara helt uppvärmd innan du startar bilen behöver du både en motorvärmare och en kupevärmare som värmer upp bilen åt dig. En kupevärmare gör underverk med en kall bil. En fördel med en kupevärmare är att du slipper isiga fönster. Du slipper stå och skrapa fönster med någon halvbra fönsterskrapa. Att slippa skrapa frostbitna bilfönster sparar dig minst en kvart, som du kan ägna åt frukosten eller att sova lite extra på morgonen. Du vet väl om att aldrig bra att sätta sig i en kall bil, om bilsätena är kalla, riskerar alla som sätter sig där att bli förkylda. Skaffar du en kupevärmare slipper du det.

Aldrig bra sätta sig i en kall bil

De moderna bilkupevärmarna tar knappt någon plats alls i bilen. Du kan ha den på displayen i bilen eller på ett bilsäte. Moderna kupevärmare har oftast en tillhörande app, som gör att du kan värma upp bilen innan ni sätter er i den. På så sätt sätter du dig i en varm och skön bil när du ska åka iväg. Du slipper vänta på att bilen ska bli varm innan du kan använda den. Du kan även bestämma vilken tid som kupevärmaren ska sätta igång, så slipper du komma ihåg att sätta på den på morgnarna. Kan det bli mer bekvämt?